Villkor

Villkor

1. Ändring av matchdag

Vi ger rådet att vid bokning av fotbollsresa till England, Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien boka in fre-mån då speldagen kan ändras fram till sista veckan. Kunden har som skyldighet att själv ta reda på exakt matchdag, som tex lördag eller söndag. Självklart hjälper vi till att boka in en extranatt om matchen flyttas väldigt sent.

Matcher i England spelas från lördag 12:30 t o m söndag  kl 18:00 med undantag för vissa matcher som kommer att få speldag en fredag enligt Premier League. Matcher i Spanien spelas från lördag kl 12:00 t o m söndag kl 22:00. Matcher i Italien spelas från lördag kl 12:00 t o m söndag kl 21:00. I Frankrike & Tyskland kan matcher spelas fredag, lördag eller söndag.

Obs! Vissa matcher i England, Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien kan flyttas till fredag & måndag men detta är inte så vanligt för storlag på hemmaplan. Även då hjälper vi till att boka om flyget & hotellet, om det är bokat med BE Resor. Ev kostnad för flyg & hotell som tillkommer står kunden för. Matcher mitt i veckan som är uppsatta på tisdag eller onsdag kan spelas tisdag, onsdag eller torsdag. Det bästa alternativet är att åka tisdag - fredag. Detta gäller alla ligor, dock inte Champions League. Med tanke på att matcher flyttas med kort varsel ger vi rådet att kontrollera matchdag & tid på respektive lags hemsida.

2. Flygresan

Exakt stavning på namn och efternamn är ett krav då de flesta flygbolag inte tillåter namnändring, vilket leder till nekad incheckning. Vi kan med vissa flygbolag byta namn mot en kostnad. Namn med exakt stavning enligt pass måste komma in till oss innan betalningen sker. BE Resor ansvarar ej för felaktiga uppgifter om namn. Vi kan dessutom hjälpa till att boka flygbiljetter i efterhand på paket som det inte ingår flyg till.

Till paket med flyg erbjuder vi flera avreseorter beroende på resa. Priset är beräknat på billigaste avreseort och flera alternativ av flygtider såsom direktflyg eller mellanlandning presenteras. Valet av avreseort & flygtider kan ändras om platserna är fullbokade de valda datumen eller de valda flygtiderna. I det fallet presenteras en annan avreseort eller flygtid som passar era önskemål. Det är viktigt att befinna sig på flygplatsen 2-3 timmar innan avgång. Vi ger även rådet att checka in på flygbolagets hemsida dagen innan avgång för att kontrollera att flygtiderna är desamma som bokningen. Det är även viktigt att tänka på är att om man missar en av flighterna som man är inbokad på kommer flygbolaget att avboka hela resan. D v s att om man skulle missa avresan så avbokas hemresan per automatik av flygbolaget. Undantag är vissa lågprisbolag som inte avbokar hemresan. Detta har vi ingen kontroll över, utan det går direkt via flygbolagen. Vid strejk, terror, krig, virus, naturkatastrof, elfel, överbelastning, cyberattack mm som orsakar inställt eller framflyttat flyg ber vi dig åka till flygplatsen och uppsöka flygbolagets disk för ombokning och mer info.

Med tanke på rådande situation krävs pcr-test eller vaccin för att inträda vissa EU-länder. Vi skickar med information om pcr-test tillsammans med bokningsbekräftelsen. Det är resenärens ansvar att ta ett pcr-test så som det rekommenderas för det land man ska inträda eller mellanlanda i samt om det krävs vaccin. Tänk även på att ändringar kan ske med kort varsel så vi ber dig att vara uppmärksam på ändringar både från svenska myndigheter samt det land du ska inträda eller mellanlanda i.

3. Pass och visum

Pass gäller för alla som reser utanför Norden. Vi ger rådet att kontrollera detta innan bokning sker genom att ringa Passpolisen på telefon 114 14.

4. Jourtel för resenärer utomlands 

Vi har 24h service för våra resenärer som befinner sig utomlands. Vårt jourtelnr följer med era resehandlingar.

5. Bokning utanför våra paket

BE resor ersätter ingenting i efterhand utan överenskommelse. Som tex flyg, handbagage, transfer, hotell som bokas på egen hand eller ändringar som görs innan BE Resors godkännande. BE Resor ersätter inte transport som flyg, buss, tåg eller liknande som inte ingår i våra paket eller bokas på egen hand.

6. Avbeställning

Avbeställningsskydd är ej inkluderat i priset och kostar 295:-/person. Avbokning gäller endast vid sjukdom och intyg från läkare som mejlas eller skickas per post senast 24h innan avresa. Avbeställningsskyddet är personligt och betalas dock ej tillbaka! Ställda flygbiljetter och evenemangsbiljetter som fotboll, Formel 1 & MotoGP återbetalas ej utan endast hotellkostnaderna (se betalningsvillkoren nedan)

Sker avbeställningen 31 dagar innan avresa dras 5% av hotellets kostnad.
Sker avbeställningen 30-15 dagar innan avresa dras 10% av hotellets kostnad.
Sker avbeställningen 14-8 dagar innan avresa dras 25% av hotellets kostnad.
Sker avbeställningen 7-1 dagar innan avresa dras 50% av hotellets kostnad.

Obs! Avbokning gäller inte vid strejk, terror, krig, virus, naturkatastrof mm.

7. På arenan

BE resor ersätter inte om kunden inte tillåts komma in på arenan pga tex onykterhet, opassande beteende eller för att kunden har på sig bortalagets färger eller kläder såsom matchtröja, halsduk, mössa, jacka eller liknande när denne skall sitta med hemmalagets supportrar. De här reglerna är strikta och kommer direkt från de olika fotbollsförbunden och fotbollsklubbarna.

8. Ändring av tel nr och e-mail adress

Har ni gjort en bokning/beställning och sedan byter tel nr ber vi er kontakta BE Resor så läggs det in i din bokning. Detsamma gäller för ändring av mejl adresser. Det är väldigt viktigt att ni skickar det till oss ifall att vi ska skicka biljetter hem till er, ringa eller informera er om något som rör resan.

9. Flygbokning

Till alla flygresor ingår handbagage i olika storlekar beroende på vad flygbolaget hänvisar till. Se därför specifikt vad det flygbolag som du bokat med har för regler för bagage. Det går att lägga till incheckat bagage vid incheckning på flygbolagets hemsida eller på flygplatsen. Barn under 18 år kan flyga själva med intyg från förälder. Flygbolaget behöver veta om det finns några barn med i sällskapet. Oftast betalar barn lika mycket som vuxen beroende på ålder men flygbolaget behöver veta det p g a säkerhet. Ålder för barn är med Ryanair & Easyjet upp till 16 år. På de flesta andra flygbolagen är det upp till 11 år.

Vid bokning av fotbollsresa till Liverpool bokas flyget till Manchester som ligger ca 6 mil från flygplatsen. Transfer ingår ej.
Vid bokning av fotbollsresa till Borussia Dortmund bokas flyget till Dusseldorf som ligger ca 6 mil från flygplatsen. Transfer ingår ej.

10. Betalning

Vi har olika alternativ på betalningssätt som vi erbjuder via Klarna & Swish. Alla betalningssätt kräver att du är över 18 år gammal. Du kan att betala mot faktura, räntefri betalning i 12 månader, Swish, betalkort eller internetbanken. Beroende på betalsätt behöver du legitimera dig mot bankid för verifiering. Alla bokningar är bindande. Läs om de olika betalningsalternativen längst ner på sidan.

11. Hotellboende

Till alla våra paket ingår hotellboende med del i dubbelrum, trebäddsrum eller dubberum med extrasäng för ojämnt antal beroende på hur stor gruppen är. För enkelrum tillkommer enkelrumstillägg från 925kr - 6425kr per natt. Exakt summa presenteras efter bokning beroende på hotell. Ju högre standard på boende, desto dyrare blir enkelrumstillägget. I vissa fall kan vi även erbjuda fyrbäddsrum eller familjerum. För speciella önskemål om t ex rumstyp, separata sängar, speciell mat, exakt rumsnummer, exakt våning osv informeras hotellet men garanteras inte då hotellet tar ställning till detta vid incheckning. Vi har även alternativ som heter ospec boende och innebär att det inte blir namngivet direkt vid bokning utan presenteras längre fram. Ospec boende kan innebära vandrarhem, hostel med delat boende eller vanliga hotell. På hemsidan finner du ett flertal alternativ av hotell som vi samarbetar med. Vi har ännu fler hotell som vi samarbetar med, så skulle det hotell som finns på hemsidan vara fullbokat tilldelas ni ett likvärdigt hotell. Alla våra hotell finns på fliken som heter Hotell.

12. Hotelländring

Till vissa matcher säljer vi lösa biljetter som antingen skickas hem eller till hotellet som är inbokat. Hotellet skall presenteras vid bokning med namn och adress. Vid ändring av hotell skall BE Resor meddelas senast 72 timmar innan incheckningsdagen.

13. Fotbollsresa till Italien

Med tanke på fotbollshulliganerna i Italien har fotbollsförbundet för Serie A beslutat att ALLA som vill komma in på de olika arenorna måste ha registrerat sitt personnummer på matchbiljetten samt visa pass vid entren, i vissa fall skall kopia av pass skickas i samband med bokning. BE Resor ersätter inte kunden om denne glömt passet på hotellet eller liknande vid inträde till arenan.

14. Bokning via hemsidan eller telefon

En förfrågan, offert och reservation är inte bindande men däremot är en bokning via hemsidan, mejl eller telefon bindande då vi är uppkopplade live hos våra leverantörer som bokar upp och fakturerar oss på de bokningar som genomförs. Bokningen blir bindande vid bekräftelse från dig via hemsidan, mejl eller telefon. En genomförd bokning går inte att avboka. Alla som genomför en bokning måste vara över 18 år. Vissa arenor tillåter inte att ungdomar under 16 år tillträder arenan utan målsman eller en vuxen över 18 år.

15. Matchbiljetter/evenemangsbiljetter

Vi jobbar årligen för att garantera stora sällskap sittplatser tillsammans på alla matcher, oavsett lag. Vissa matcher får strikta bestämmelser och garanteras inte alla sittplatser tillsammans från respektive lag. Allting hänger på vad det är för lag och match samt vilken kategori av sittplatser man väljer. T ex är biljetter som står "på förfrågan" på hemsidan endast med spridda platser som gör att man inte sitter tillsammans. Då har vi oftast andra kategorier som garanteras tillsammans. Detta är ingenting som vi kan styra över, utan det hänger på laget som har hemmaplan och vad de beslutar. Vid bokning för 3 matchbiljetter eller mer kan fördelningen bli 2+1, 2+2, 3+2 osv beroende på kategori, bortsett från "på förfrågan". Vi har därför ett antal kategorier på matchbiljetter som gör att vi har större möjligheter att erbjuda sittplatser tillsammans. Vi kan dessutom uppgradera biljetter till en dyrare sektion vid enstaka tillfällen utan extra kostnad för kunden. Vi bekräftar upp till 9 biljetter, alla bokningar över 9 biljetter kan komma att justeras eller makuleras. BE Resor är Officiell biljettagent och köper biljetter direkt från arrangören, dvs klubben eller förbundet osv vilket gör att du som kund köper biljetterna i andrahand från oss. biljetterna Vissa klubbar har speciella bestämmer som t ex FC Barcelona & Real Madrid. Den informationen kan du läsa på hemsidan. Ett undantag på matchbiljetter som inte garanteras tillsammans eller ens på samma sektion är matcherna Barcelona mot Real Madrid. En genomförd bokning på matchbiljetter går inte att avboka.

Med tanke på Corona och restriktioner som ändras kontinuerligt så är det viktigt att du håller dig uppdaterad. Enligt fotbollsklubbar, fotbollsförbund, Formula 1 Förbund, MotoGP Förbund osv så kan man endast sitta 2+2 och i vissa fall sitta ensam med avstånd på vissa evenemang och läktare. Så fort något bestäms kommer vi att försöka meddela dig om detta. Det är dock ditt ansvar som kund att hålla dig uppdaterad kring restriktioner och eventuella ändringar gällande Corona. Detsamma gäller restriktioner för inresa och utresa till och från Sverige samt till och från det land som ska besökas.

Vid en Force majeure-situation som är utan för vår kontroll återbetalas max 50% av matchbiljetterna.

16. Leverans av evenemangsbiljetter

De flesta av våra fotbollsbiljetter skickas hem till dig eller mejlas i god tid innan avresa. Vissa fotbollsbiljetter levereras till hotellet eller hämtas upp på plats beroende på vilket lag och kategori det gäller. Detta informeras tillsammans med din bokning för den kategori du väljer, men detta kan ändras enligt klubben biljetter kan tryckas nära inpå matchdag, försenas i leveransen osv. Vid köp av lösa matchbiljetter kan det i vissa fall innebära att det är spridda platser och garanteras inte tillsammans. När man bokar lösa matchbiljetter kan biljetterna antingen mejlas, skickas hem, hämtas upp på arenan eller levereras till hotell på plats. Vid leverans till hotell kan det tillkomma en kostnad för leveransen . Formel 1 biljetter & MotoGP mejlas eller skickas hem till dig, senast 10 dagar innan evenemangsdatum.

17. Inställt/uppskjutet evenemang - angående matchbiljetter

Har ditt evenemang blivit flyttat så hjälper vi till att boka om flyg och hotell enligt önskemål. Evenemang som blir inställt, uppskjutet eller framflyttad minst 4 dagar efter planerad spelhelg ersätts med matchbiljetter till likvärdig match eller i vissa fall återbetalas matchbiljettens face value, dvs priset som står på biljetten där kostnad för avgifter kan förekomma. Obs! Detta gäller inte vid strejk, terror, krig, virus, naturkatastrof mm.

För evenemang som bokas in under pandemin och flyttas/ställs in eller arrangeras utan publik pga pandemin återbetalas till en början i presentkort. Det ska i framtiden bytas ut mot pengar.

18. Busstransfer

Vi har egna bussar på många de evenemang vi säljer till Formel 1 & MotoGP. Bussarna är bara till för våra resenärer som bokat bussen ett paket med busstransfer. Bussarna avgår tidigt på morgonen, oftast med tider från 08:00 - 09:30. Exakta tider presenteras i god tid innan din avresa.

19. Reklamation

Vid missnöje eller reklamation av resa skall ett skriftligt brev skickas in senast 20 dagar efter avslutad resa, annars utreds det inte. Presentkort går inte att reklamera.

20. City Tax

En del storstäder som Barcelona, Madrid, Rom, Budapest, Bryssel, Manchester, Liverpool, Milano, London, Paris mm har börjat med City Tax som endast kan betalas av resenären vid incheckning eller utcheckning på hotellet. City Tax, även kallat Tourist Tax är en skatt som skall betalas av alla turister som besöker de olika städerna. Kostnaden ligger på 0.2 - 10€ per natt beroende på stad och hotellets standard.

21. Presentkort

Presentkort kan du köpa direkt på hemsidan där du bestämmer summa och vad som ska stå på presentkorter. Du betalar direkt på hemsidan, sedan mejlas presentkortet till dig per omgående efter din betalning. Våra presentkort gäller 1 år fr o m den dagen som presentkortet köptes. Datumet & namnet som står på kortet går inte att ändra. Vi drar av summan på ditt presentkort vid bokning. Du behöver ha presentkortets nummer för att kunna utnyttja det. Du kan bara utnyttja ett presentkort per bokning. Betalar du med presentkort så återbetalas du i presentkort. Det går inte att avboka eller reklamera ett presentkort.

22. Utskick

BE Resor skickar med jämna mellanrum ut nyhetsbrev via e-post & SMS till dig som har genomfört en förfrågan eller bokning sedan tidigare. Detta kan avanmälas väldigt enkelt om det ej önskas.

23. Företag

Företag som bokar har inte samma villkor som privatpersoner. Oavsett evenemang och val. Företag kan antingen betala direkt på hemsidan eller välja 30-dagars faktura efter att kreditkontroll är genomförd. Avbokning, ändring och återbetalning gäller inte för företag på samma sätt som till privatpersoner.

24. Försäkringar

Vi har olika typer av försäkringar som man kan teckna före och efter bokning. Om du väljer att avboka och utnyttja någon av försäkringarna så mejlar du det till info@beresor.se. Summan för försäkringarna återbetalas inte.

25. GDPR

Du kan känna dig säker när du lämnar dina uppgifter till oss då vi hanterar personuppgifter enligt GDPR. Vi har stor beredskap för att skydda dina uppgifter såsom GDPR-lagen kräver. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick.

26. Betalning

Vi har olika alternativ på betalningssätt som vi erbjuder via Klarna. Alla betalningssätt kräver att du är över 18 år gammal. Som privatperson kan du betala mot faktura, delbetalning, Swish, betalkort, internetbanken eller presentkort. Detta val gör du i samband med din bokning. Alla bokningar är bindande när betalsätt bekräftas.