Villkor

Villkor

1. Ändring av matchdag

Vi ger rådet att vid bokning av fotbollsresa till England, Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien boka in fre-mån då speldagen kan ändras fram till sista veckan. Kunden har som skyldighet att själv ta reda på exakt matchdag, som tex lördag eller söndag. Självklart hjälper vi till att boka in en extranatt om matchen flyttas väldigt sent.

Matcher i England spelas från lördag 12:30 t o m söndag  kl 16:00. Matcher i Spanien spelas från lördag kl 18:00 t o m söndag kl 21:00. Matcher i Italien spelas från lördag kl 12:00 t o m söndag kl 20:45. I Frankrike & Tyskland kan matcher spelas fredag, lördag eller söndag.

Obs! Vissa matcher i England, Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien kan flyttas till fredag & måndag. Även då hjälper vi till att boka om flyget & hotellet, om det är bokat med BE Resor. Ev kostnad för flyg & hotell tillkommer. Matcher mitt i veckan som är uppsatta på tisdag eller onsdag kan spelas tisdag, onsdag eller torsdag. Det bästa alternativet är att åka tisdag - fredag. Detta gäller alla ligor, dock inte Champions League. Med tanke på att matcher flyttas med kort varsel ger vi rådet att kontrollera matchdag & tid på respektive lags hemsida.

2. Flygresan

Till de flesta paketen ingår flyg. Om det är något paket som inte ingår flyg till kan vi alltid hjälpa till med boka till flygbiljetter. Exakt stavning på namn och efternamn är ett krav då de flesta flygbolag inte tillåter namnändring, vilket leder till nekad incheckning. Namn med exakt stavning enligt pass måste komma in till oss innan betalningen sker. BE Resor ansvarar ej för felaktiga uppgifter om namn.

Till paket med flyg utgår utresa från destinationer som Stockholm, Nyköping/Skavsta, Västerås, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors mm. Priset är beräknat på billigaste avreseort och flera alternativ av flygtider presenteras i samband med din bokning. Viktigt att tänka på är att om man missar en av flighterna som man är inbokad på kommer flygbolaget att avboka hela resan. D v s att om man skulle missa avresan så avbokas hemresan per automatik av flygbolaget. Undantag är vissa lågprisbolag som inte avbokar hemresan. Detta har vi ingen kontroll över, utan det går direkt via flygbolagen. Vid strejk, terror, krig, naturkatastrof mm som orsakar inställt flyg ber vi dig åka till flygplatsen och uppsöka flygbolagets disk för ombokning och mer info.

3. Pass och visum

Pass gäller för alla som reser utanför Norden. Vi ger rådet att kontrollera detta innan bokning sker.

4. Jourtel för resenärer utomlands 

Vi har 24h service för våra resenärer som befinner sig utomlands. Vårt jourtelnr följer med era resehandlingar.

5. Bokning utanför våra paket

BE resor ersätter ingenting i efterhand utan överenskommelse. Som tex flyg, handbagage, transfer, hotell som bokas på egen hand eller ändringar som görs innan BE Resors godkännande. BE Resor ersätter inte transport som flyg, buss, tåg eller liknande som inte ingår i våra paket eller bokas på egen hand.

6. Avbeställning

Avbeställningsskydd är ej inkluderat i priset och kostar 295:-/person. Avbokning gäller endast vid sjukdom och intyg från läkare. Avbeställningsskyddet betalas dock ej tillbaka! Ställda flygbiljetter och evenemangsbiljetter som fotboll, Formel 1 & MotoGP återbetalas ej utan endast hotellkostnaderna (se betalningsvillkoren nedan)

Sker avbeställningen 31 dagar innan avresa dras 5% av hotellets kostnad.
Sker avbeställningen 30-15 dagar innan avresa dras 10% av hotellets kostnad.
Sker avbeställningen 14-8 dagar innan avresa dras 25% av hotellets kostnad.
Sker avbeställningen 7-1 dagar innan avresa dras 50% av hotellets kostnad.

7. På arenan

BE resor ersätter inte om kunden inte tillåts komma in på arenan pga tex onykterhet, opassande beteende eller för att kunden har på sig bortalagets matchtröja när denne skall sitta med hemmalagets supportrar. De här reglerna är strikta och kommer direkt från de olika fotbollsförbunden och fotbollsklubbarna.

8. Ändring av tel nr och e-mail adress

Har ni gjort en bokning/beställning och sedan byter tel nr ber vi er kontakta BE Resor så läggs det in i din bokning. Detsamma gäller för ändring av mejl adresser. Det är väldigt viktigt att ni skickar det till oss ifall att vi ska skicka biljetter hem till er, ringa eller informera er om något som rör resan.

9. Flygbokning

Vid resa med Norwegian & Easyjet, Vueling, Iberia, Brussels Airlines, Swiss Airlines, KLM & Air France mm ingår ej incheckning av bagage utan endast handbagage max 8-10 kg. Ryanair har egna regler för bagage och bör kontrolleras direkt på flygbolagets hemsida. Det går givetvis att lägga till vid överenskommelse eller betala direkt på flygplatsen. Barn under 18 år kan flyga själva med intyg från förälder. Flygbolaget behöver veta om det finns några barn med i sällskapet. Oftast betalar barn lika mycket som vuxen beroende på ålder men flygbolaget behöver veta det p g a säkerhet. Ålder för barn är med Ryanair & Easyjet upp till 16 år. På de flesta andra flygbolagen är det upp till 11 år.
Vill ni ha incheckat bagage till er bokning behöver vi veta det vid bokningen. Vi bekräftar pris på bagaget när vi kontrollerat med flygbolaget.

Vid bokning av fotbollsresa till Liverpool bokas flyget till Manchester som ligger ca 6 mil från flygplatsen. Transfer ingår ej.
Vid bokning av fotbollsresa till Borussia Dortmund bokas flyget till Dusseldorf som ligger ca 6 mil från flygplatsen. Transfer ingår ej.

10. Betalning

Vi har olika alternativ på betalningssätt som vi erbjuder via Svea Ekonomi AB & Payex. Alla betalningssätt kräver att du är över 18 år gammal. Du kan att betala mot faktura, räntefri betalning i 12 månader, Swish, betalkort eller internetbanken. Alla bokningar är bindande. Läs om de olika betalningsalternativen längst ner på sidan.

11. Hotellboende

Till alla våra paket ingår hotellboende med del i dubbelrum eller trebäddsrum beroende på hur stor gruppen är. För enkelrum tillkommer enkelrumstillägg beroende på hotell. I vissa fall kan vi även erbjuda fyrbäddsrum eller familjerum. För speciella önskemål informeras hotellet men garanteras inte då hotellet tar ställning till detta vid incheckning. På hemsidan finner du ett flertal alternativ av hotell som vi samarbetar med. Vi har ännu fler hotell som vi samarbetar med, så skulle det hotell som finns på hemsidan vara fullbokat tilldelas ni ett likvärdigt hotell. Alla våra hotell finns på fliken som heter Hotell.

12. Hotelländring

Till vissa matcher säljer vi lösa biljetter som antingen skickas hem eller till hotellet som är inbokat. Hotellet skall presenteras vid bokning med namn och adress. Vid ändring av hotell skall BE Resor meddelas senast 72 timmar innan incheckningsdagen.

13. Fotbollsresa till Italien

Med tanke på fotbollshulliganerna i Italien har fotbollsförbundet för Serie A beslutat att ALLA som vill komma in på de olika arenorna måste ha registrerat sitt personnummer på matchbiljetten samt visa pass vid entren, i vissa fall skall kopia av pass skickas i samband med bokning. BE Resor ersätter inte kunden om denne glömt passet på hotellet eller liknande.

14. Bokning via hemsidan eller telefon

En förfrågan, offert och reservation är inte bindande men däremot är en bokning via hemsidan, mejl eller telefon bindande då vi är uppkopplade live hos våra leverantörer som bokar upp och fakturerar oss på de bokningar som genomförs. Bokningen blir bindande vid bekräftelse från dig via hemsidan, mejl eller telefon. En genomförd bokning går inte att avboka. Alla som genomför en bokning måste vara över 18 år. Vissa arenor tillåter inte att ungdomar under 16 år tillträder arenan utan målsman eller en vuxen över 18 år.

15. Matchbiljetter

Vissa matcher garanteras inte alla sittplatser tillsammans från respektive lag. Allting hänger på vad det är för match och vilken kategori av sittplatser man väljer. Detta är ingenting som vi kan styra över, utan det hänger på laget som har hemmaplan och vad de beslutar. Vi har därför ett antal kategorier på matchbiljetter som gör att vi har större möjligheter att erbjuda sittplatser tillsammans. Vi kan dessutom uppgradera biljetter till en dyrare sektion vid enstaka tillfällen utan extra kostnad för kunden. En genomförd bokning på matchbiljetter går inte att avboka.

16. Leverans av evenemangsbiljetter

Fotbollsbiljetter skickas antingen till hotellet eller hem till dig innan du åker iväg beroende på vilket lag och kategori det gäller. Lösa matchbiljetter kan innebära att det är spridda platser och garanteras inte tillsammans. När man bokar lösa matchbiljetter kan biljetterna antingen skickas hem, hämtas upp på arenan eller levereras till hotell och då tillkommer en kostnad för leveransen beroende på vilken match det gäller. Formel 1 biljetterna skickas alltid hem till dig i god tid innan avresa.

17. Inställt/uppskjutet evenemang - angående matchbiljetter

Evenemang som blir inställt, uppskjutet eller framflyttad minst 4 dagar efter planerad spelhelg ersätts med matchbiljetter till likvärdig match eller i vissa fall återbetalas matchbiljettens face value, dvs priset som står på biljetten där kostnad för avgifter kan förekomma.

18. Busstransfer

Busstransfer som ingår i våra paket till Formel 1 & MotoGP avgår tidigt på morgonen, oftast med tider från 08:00 - 09:30. Exakta tider presenteras i god tid innan din avresa.

19. Reklamation

Presentkort går inte att reklamera. Vid missnöje eller reklamation av resa skall ett skriftligt brev skickas in senast 20 dagar efter avslutad resa, annars utreds det inte.

20. City Tax

En del storstäder som Barcelona, Madrid, Rom, Budapest, Bryssel, Manchester, Liverpool, Milano, London, Paris mm har börjat med City Tax som endast kan betalas av resenären vid incheckning eller utcheckning på hotellet. City Tax, även kallat Tourist Tax är en skatt som skall betalas av alla turister som besöker de olika städerna. Kostnaden ligger på 0.2 - 10€ per natt beroende på stad och hotellets standard.

21. Presentkort

Presentkort kan du antingen köpa direkt på hemsidan eller genom att ta kontakt med oss på mejl eller telefon. Våra presentkort gäller 1 år fr o m den dagen som presentkortet köptes. Datumet & namnet som står på kortet går inte att ändra. Vi drar av summan på ditt presentkort vid bokning. Du behöver ha presentkortets nummer för att kunna utnyttja det. Du kan bara utnyttja ett presentkort i taget när du bokar. Det går inte att avboka eller reklamera ett presentkort.

22. Utskick

BE Resor skickar med jämna mellanrum ut nyhetsbrev via e-post & SMS till dig som har genomfört en förfrågan eller bokning sedan tidigare. Detta kan avanmälas väldigt enkelt om det ej önskas.

23. GDPR

Du kan känna dig säker när du lämnar dina uppgifter till oss då vi hanterar personuppgifter enligt GDPR. Vi har stor beredskap för att skydda dina uppgifter såsom GDPR-lagen kräver. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick.

24. Betalning

Vi har olika alternativ på betalningssätt som vi erbjuder via Svea Ekonomi AB & Payex. Alla betalningssätt kräver att du är över 18 år gammal. Du kan att betala mot faktura, räntefri betalning i 12 månader, Swish, betalkort eller internetbanken. Alla bokningar är bindande. Läsa om de olika betalningsalternativen längst ner på sidan.

Faktura sker i samarbete med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Samtliga fakturor är av BE Resor AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetalning sker via Svea Ekonomi AB och kan delas upp till 12 månader räntefritt, alltså med 0% ränta. Du kan välja att betala på 3, 6 eller 12 månader. Avgifter som tillkommer är uppläggningsavgift 195kr vilket bara betalas en gång och fakturaavgift på 45kr per faktura. För att delbetala ska du vara över 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Du ska inte ha eller ha haft några anmärkningar för att kunna delbetala. En kreditupplysning kommer att genomföras på alla som vill delbetala. Har du tidigare anmärkningar kommer du att hänvisas till att betala med kort eller internetbanken och då är det hela beloppet som gäller per omgående. Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Läs om Svea Ekonomis villkor & SEKKI här https://www.svea.com/se/sv/foretag/betallosningar/betallosningar-for-e-handel/for-dig-som-handlat/kontovillkor/

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Direktbetalning med Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken genom Payex. Har du ingen av de här bankerna hänvisar vi dig till Delbetalning eller Kortbetalning. Inga andra avgifter tillkommer. För direktbetalning via bank betalas hela beloppet per omgående.

Kortbetalning sker med VISA eller Mastercard på Svea Ekonomis betalningssida. Inga andra avgifter tillkommer. För kortbetalning betalas hela beloppet per omgående. Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder SveaWebPays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa & MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Företag som vill ha faktura betalar på samma sätt som ovan och får ett underlag i efterhand med företagets faktureringsadress.